Všechno to hrozně letí a to letní počasí místo jara urychlilo i přírodu. Takže jsem musela zamakat, aby mi něco neuteklo.
Bez a třešně pro mě byli vždy znamením června, ale ejhle letos je to vše v květnu.
Takže jsem se zásobila cukrem a kyselinou citronovou a vrhla se na bezovku (recept zde).
A protože jsem musela zlikvidovat i kus záhonu s mátou máme i mátovku (recept zde) :)
No a výsledek- cca 6 litrů mátového a 8 litrů bezového sirupu.
Také nás soused pozval na třešně, takže vylezl vrchní sběrač na strom a máme v lednici plnou mísu těchto červených dobrot. Škoda, že sezona třešní je tak krátká.
A co s nimi?
Začala jsem bublaninou (s peckami, protože jsem zapomněla, že jsem loni koupila odpeckovávač :) )
Dnes jsem odpeckovávač vytáhla, mimochodem super věc na zabavení dítěte :), takže pokračujeme bez pecek.
A pokračujeme zmrzlinou.
Recept- 200 g třešní (bez pecek), 2 lžičky třtinového cukru, 2 lžíce bílého jogurtu nebo zakysané smetany, popř. trochu limetkové šťávy
Vše rozmixovat, nalít do tvořítek na nanuky a nechat zmrazit.
Z tohoto množství je cca 300 ml tekutiny, což nám dalo na 3 nanuky.
Zítra upečeme naši oblíbenou tvarohovou bábovku samozřejmě s třešněmi (místo kakaa) a o víkendu plánuji francouzskou bublaninu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky, že čtete můj blog :) Terka