neboli clafoutis.
Potřebujeme- 2 hrnky vypeckovaných třešní
a na těsto- 1/2 hrnku cukr krupice, 1/2 hrnku mouky hladké, 1/3 hrnku kakaa holandského, sůl, lžička vanilkového extraktu, 3 vejce, hrnek mléka- vše vyšlehat dohromady.
Formu (těsto je hodně řídké, takže je nutné použít nějakou, která neproteče) vymažeme máslem.
Na dno nasypeme třešně a na třešně nalijeme těsto.
Pečeme 180 stupňů 35-45 minut
Požít můžete i jiné ovoce. Já zkusila ostružiny v kombinaci s nektarinkami.
A taky červený rybíz.
A samozřejmě můžete vynechat kakao (přidejte místo něho stejné množství mouky).
To jsem zkusila na meruňkové verzi.
Zároveň jsem zkusila i jiné pečící formy a asi se vrátím k dortové formě vystlané pečícím papírem. Vrstva těsta je vyšší, nevypadá v troubě že vybuchne jako sopka a tak snadno se nepřipaluje z vrchu.
A samozřejmě můžete vynechat kakao (přidejte místo něho stejné množství mouky).
To jsem zkusila na meruňkové verzi.
Zároveň jsem zkusila i jiné pečící formy a asi se vrátím k dortové formě vystlané pečícím papírem. Vrstva těsta je vyšší, nevypadá v troubě že vybuchne jako sopka a tak snadno se nepřipaluje z vrchu.