... sirup a koláč.
Původně jsem chtěla uvařit rebarborovou marmeládu, ale sirup se u nás spotřebuje rychleji.
Původně jsem chtěla uvařit rebarborovou marmeládu, ale sirup se u nás spotřebuje rychleji.
potřebujeme-400g rebarbory, 1 jablko (lze vynechat), 200g třtinového cukru, svitek skořice, 250 ml vody
Rebarboru oloupeme a nakrájíme, jablko necháme se slupkou a taky nakrájíme. Vše dáme do hrnce, přidáme cukr, skořici a vodu a vaříme cca 30 minut.
Potom šťávu přecedíme přes jemné sítko nebo plátno a ještě horké naplníme do lahve.
Z tohoto množství surovin mám asi 500 ml šťávy.
Přecezenou hmotu nevyhazujeme!
Můžete z ní usušit ovocnou placku nebo použít jako náplň do koláče, závinu či muffinů.
Já se nakonec rozhodla pro koláč s drobenkou.
Zvolila jsem křehké těsto, stejné jako u borůvkového koláče, jen jsem do něj přidala 50 g moučkového cukru, protože rebarbora je hodně kyselá.
A ještě jsem rebarborovou hmotu dochutila 2 lžícemi višňového džemu.
Já se nakonec rozhodla pro koláč s drobenkou.
A ještě jsem rebarborovou hmotu dochutila 2 lžícemi višňového džemu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky, že čtete můj blog :) Terka