Dala jsem se do postupného likvidování zásob v mrazáku, aby byl připravený na novou sezonu.
Takže jsem z něho vytáhla pytlík švestek, nechala je rozmrznout a teď co s nimi?
Takže jsem z něho vytáhla pytlík švestek, nechala je rozmrznout a teď co s nimi?
Projela jsem internet a zde našla recept na zdravější švestkovou buchtu, suroviny jsem přizpůsobila aktuálním zásobám a pustili jsme se do díla.
Potřebujeme-
na těsto-200 g hrubé mouky, 150 g špadové mouky, 180 g třtinového cukru, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 lžíce oleje, špetka soli, 2 lžíce rumu, 3 lžíce chia semínek, 1 kg švestek
- na drobenku- 30 g másla, 50 g třtinového cukru, 30 g špaldové mouky, 30 g jemných ovesných vloček, 1 lžička skořice
S mícháním surovin jsem si nedala tolik práce jako v původním receptu a přesto to dopadlo výborně. Nejdřív jsem (spolu s pomocníkem) smíchala vše tekuté a potom k tomu přimíchala vše suché. Nalila na plech s pečícím papírem (jsem líná vymazávat a vysypávat)- všimněte si vychytávky s kolíčkama :) , naskládala švestky a posypala drobenkou.
Pekla jsem na 180 stupňů asi 20 minut.
Vzhledem k tomu, že buchta nevydržela ani dva dny, zařadila bych ji do oblíbených receptů a určitě ji zase upeču. Budu si tedy muset počkat, až dozrají letošní švestky, protože můj mrazák bohužel už další pytlík neobsahuje :(
A protože mi zbylo několik švestek a šťáva, napadlo mě vše svařit s cukrem.
Po vychladnutí jsem rozvařené švestky navrstvila do sklenic spolu s bílým jogurtem a rozdrobenými medovými plackami a měli jsme ještě dobrotu ke snídani.
Dobrou chuť ...
Skvělá inspirace... pohár vypadá skvěle:-)
OdpovědětVymazatDěkuji :) nejen vypadá, ale i chutná.
Vymazat