středa 3. února 2016

Lednové hrátky I.

Přidávám první část inspirace, jak jsme si doma hráli a učili se v lednu.

Samolepky "M" stále baví, dřív je lepil na papír do řad nebo dával stejné k sobě, ale tento měsíc hru upgradoval a všechny samolepky si lepí na čelo :) Zajímalo by mě, jak na to přišel?

Magnetická knížka s krtkem
Tyto knížky dostal "M" k vánocům rovnou dvě (ne úplně stejné, ale každou s jiným tématem). Knížka obsahuje magnetky, které se mají přikládat na černobílé obrázky na magnetických stránkách. To by ale nebylo naše dítě, kdyby si smysl hry nepředělalo po svém :) Takže si vysype magnetické obrázky a vrací je zpět do výseků.

Malování je další oblíbená činnost, tentokrát jsme to zkusili s uchošťourama a s tubou z výměny.
Obojí mělo úspěch, ale tuba to bohužel nepřežila(na spod byla síťka, kterou "M" vášnivým malováním roztrhl, takže barva z tuby vtéká až moc).

Dírkování do kartonu
To si vlastně "M" vymyslel sám. Dala jsem mu tužku a karton, aby si kreslil. A když zjistil, že jdou dělat dírky, malování šlo stranou. Zkusila jsem mu nakreslit čtverec a k mému překvapení ho vydírkoval přesně podle čáry.

Taky jsem vytáhla pár aktivit z výměn.
Klíče- přiřazování tvaru klíčů k jejich obrysům- docela těžké, ale s menší pomocí to zvládl
Hledání obrázků- vytáhni si obrázek z krabičky a najdi ho mezi obrázky na papíře- to "M" vůbec nebavilo, asi tam bylo na něj ještě moc obrázků
Ovoce- přiřadit celé k rozkrojenému- tady se "M" hlavně naučil rozeznat ovoce, protože vše nezná
Obrázky na špachtlích- obrázky zvířat rozstřižené na 3 kusy a nalepené na lékařských špachtlích- to "M" zvládá s přehledem

pokračování zde :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog :) Terka