sobota 2. července 2016

Marinované krůtí medailonky

1 kg krůtích prsou, marináda- 1 lžička kari koření, 3 lžíce sojovky, 3 lžíce oleje,3 lžičky medu, pepř
vývar nebo vodu na podlití

Nejdříve si připravíme marinádu. Olej zahřejeme, vmícháme kari, sójovou omáčku, mletý pepř a v této směsi rozpustíme včelí med. Nevaříme. Necháme vychladnout.
Krůtí prsa nakrájíme na menší řízečky, které omyjeme, osušíme a zlehka naklepeme. Vložíme do marinády a necháme 2 hodiny odležet (tolik času jsem neměla, takže v marinádě leželi asi půl hodiny).
Maso vyjmeme z marinády, osušíme a prudce z obou stran opečeme dorůžova. Podlijeme asi 1dl vývaru a marinádou, poté ještě 15 - 20 minut povaříme.
Podáváme s pečeným bramborem, s rýží nebo s čím chcete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog :) Terka