pátek 13. května 2016

Krkovička marinovaná pečená

7 plátků krkovice, 2 cibule
marináda- 2 lžíce sojovky, 6 lžic kečupu, 6 stroužků vylisovaného česneku, 1 lžička medu, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky mletého pepře, 50 ml vody
Plátky krkovice zalijme marinádou a necháme nejlépe přes noc marinovat.
Potom přendáme do pekáčku, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí, přelijeme zbytkem marinády, překryjeme alobalem a pečeme. 

60 minut na 180 stupňů (na posledních 15 minut je dobrá péct odkryté)

Ale protože jsme se musely jít s "M" podívat ven na bagr, peklo se maso hodinu na 150 stupňů a když jsme se vrátili z venku zvedla jsem teplotu na 200 stupňů, odkryla alobal a dopekla.
A ještě musím prozradit malý podvůdek :) abych měla pěknou omáčku, přidala jsem na posledních pár minut hotovou tmavou jíšku od Knorru.

Takovéto recepty, kdy se maso peče samo a nemusí se hlídat mě hodně baví a hlavně pak máme více času na jiné zážitky než vaření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog :) Terka