sobota 23. dubna 2016

Kuřecí stehna v kečupové omáčce

I když to asi na pohled nevypadá moc vábně, je to opravdu výborné a u nás hodně oblíbené jídlo.
potřebujeme- 4-6 kuřecích stehen, 3 středně velké cibule, 1 malý sladký kečup (já použila můj domácí), 2 lžíce worcesteru, 1 lžíce octa, 1 lžíce kari, 8 lžiček cukru, olej, sůl 
Ze stehen odstraním kůži (asi by jste ji mohli nechat, ale já jí nejím, takže ji sundavám hned na začátku, aby se omáčka vpila do masa a ne do kůže), osolíme, dáme do zapékací mísy, pokapeme olejem, podlijeme trochou vody a dáme péct (180 stupňů-30 minut).
Cibuli oloupeme, nakrájíme a necháme zpěnit na oleji. Potom k ní přidáme kečup, worcester, ocet, kari a cukr a 10 minut celou směs dusíme na pánvi.
Když má kuře v troubě takovou mrtvolnou barvu (před pečením bylo růžové), přelijeme ho kečupovou směsí a pečeme ještě 20 minut.
Omáčka by měla mít sladkokyselou chuť a my ji vždy podáváme s vařenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog :) Terka