aneb Holandský řízek,
patří mezi naše oblíbená jídla, i když smažená jídla moc často nedělám.
1000 g vepřového mletého masa, 250 g tučného tvrdého sýru ( eidam 45 % tuku nebo gouda), sůl, pepř, trochu vody, petržel (tu většinou nemám, takže nedávám)
na obalení- mouka, 2 vejce, strouhanka
olej na smažení
Mleté maso dobře vymícháme s nahrubo strouhaným sýrem, vodou, mletým pepřem, solí a jemně sekanou petrželovou natí. Směs rozdělíme na 8-10 dílů a vytvarujeme placky.
Obalíme v trojobalu a smažíme ve vysoké vrstvě oleje do zlatova.
Doporučuji pojídat s vařenými bramborami či brkaší a kyselými okurkami, na které jsem na fotku zapomněla :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky, že čtete můj blog :) Terka