Tento recept na švestkovou buchtu jsem dělala poprvé, zato ale recept na tvarohové knedlíky je osvědčený.
Rychlá švestková buchta:
těsto- 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek cukru krupice nebo třtinového, 50 ml oleje, 1 hrnek mléka, 2 hrnky mouky polohrubé (dala jsem půlku špaldové)
drobenka- 1 lžíce mouky, 1 lžíce másla, 2 lžíce cukru krupice nebo třtinový
švestky (šly by i jahody, meruňky, broskve, ...)
Všechny suroviny na těsto promícháme a nalijeme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Navrch koláče poklademe omyté a vypeckované švestky, posypeme drobenkou, kterou jsme si udělali z mouky, másla a cukru. A pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 30 minut.
Postřeh na příště- použít větší plech a dát o hodně víc drobenky
Tvarohové knedlíky:
2 měkké tvarohy v alobalu (500 g), 2 malá vejce, 250 g polohrubé mouky, špetka soli, švestky (nebo jahody, meruňky,borůvky,...)
- z tohoto množství jsem udělala 12 knedlíků
2 měkké tvarohy v alobalu (500 g), 2 malá vejce, 250 g polohrubé mouky, špetka soli, švestky (nebo jahody, meruňky,borůvky,...)
- z tohoto množství jsem udělala 12 knedlíků
Pokud se těsto lepí, přidáme mouku. Knedlíky hodíme do vroucí vody a po vyplavání vaříme 5-8 minut.
Podáváme se zakysanou smetanou, skořicí, nastrouhaným perníkem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Podáváme se zakysanou smetanou, skořicí, nastrouhaným perníkem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky, že čtete můj blog :) Terka