neděle 30. srpna 2015

Nabitá sobota

Celé prázdniny se skoro ni nedělo a na sobotu 29.8. připadlo hned několik akcí, kterých jsme se chtěli zúčastnit. Bohužel by jsme vše nestihli a museli jsme si vybrat. Po výborném obědě (jak řekl "K"-lepší brambory jsem v životě nejedl) jsme tedy vyrazili do Tůně u Nechanic na loučení s prázdninami. 
K vidění bylo několik vojenských vozidel a obrněných transportérů, hasičské auto, vozidlo záchranné služby, motocykly, modely letadel na dálkové ovládání, vystoupení karatistů, agility, pohádkový les, soutěže pro děti, vyjížďky na koních a mnoho dalšího. Překvapila mě velikost akce v poměru k malosti vesničky. Bylo to pěkné, ale to vedro a absence stínu, byla ubíjejcí.

Potom jsme přejeli na Radostovskou hájenku na oslavu narozenin. Jani děkujeme za pozvání, bylo to super. 
A nakonec "K" odjel na slučák.

A akce co jsme nestihli- Nábřeží paromilů v HK, Posvícení ve Vysoké nad Labem, závody hasičů v Plačicích (škoda, chtěla jsem vidět Kubu běžet) a další o kterých jsme naštěstí nevěděli :)

A co že jsme měli k obědu?
Obyčejná pečená stehna a k nim nejlepší brambory. A v čem tví kouzlo výborné chuti brambor? Pečou se v jednom pekáči pod kuřetem, spolu s mrkví. Osolené, okořeněné provensálským kořením a sušeným medvědím česnekem a do poloviny zalité vývarem.
Vážně je to dobrota :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog :) Terka