pondělí 12. listopadu 2018

Nakládaný smraďoch

Aneb nakládané olomoucké syrečky/tvarůžky podle Manky (ze seriálu Ohnivé kuře)


 10 ks olomouckých tvarůžků, 2 bílé cibule, 1 lžička vinného octa, 160 ml rostlinného oleje, 3 chilli papričky, 2 stroužky česneku, 3 kyselé okurky, 2 lžičky paprikové pasty (harissa), 1 lžíce francouzské hořčice, bobkový list 7 ks, 1/4 lžičky kmínu, 1/2 lžičky celého pepře, 1/2 lžičky sladké mleté papriky



Olej a ocet zahřejte a rozmíchejte v něm kmín, pepř, bobkový list a papriku. 
Tvarůžky potřete hořčicí a paprikovou pastou a vrstvěte do sklenice, prokládejte kolečky cibule, okurek, plátky česneku, kroužky chilli papričky a bobkovým listem. 
Zalijte olejem s octem a kořením a nechte v chladu zrát minimálně 3 dny. 
Podávejte s čerstvým chlebem a zapíjejte kefírem nebo pivem.

Doporučuji použít větší skleničky, než jsem zvolila já. 
Vypadá to v nich sice dobře, ale málo se mi tam toho vešlo a špatně se plnily.

Spotřebovat by se měli max. do týdne a uchovávat v lednici.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog :) Terka