čtvrtek 31. května 2018

Francouzská kakaová bublanina

neboli clafoutis.


Potřebujeme- 2 hrnky vypeckovaných třešní
a na těsto- 1/2 hrnku cukr krupice, 1/2 hrnku mouky hladké, 1/3 hrnku kakaa holandského, sůl, lžička vanilkového extraktu, 3 vejce, hrnek mléka- vše vyšlehat dohromady.

Formu (těsto je hodně řídké, takže je nutné použít nějakou, která neproteče) vymažeme máslem.
Na dno nasypeme třešně a na třešně nalijeme těsto.

Pečeme 180 stupňů 35-45 minut

  
Požít můžete i jiné ovoce. Já zkusila ostružiny v kombinaci s nektarinkami. 
A taky červený rybíz.



A samozřejmě můžete vynechat kakao (přidejte místo něho stejné množství mouky). 
To jsem zkusila na meruňkové verzi.



Zároveň jsem zkusila i jiné pečící formy a asi se vrátím k dortové formě vystlané pečícím papírem. Vrstva těsta je vyšší, nevypadá v troubě že vybuchne jako sopka a tak snadno se nepřipaluje z vrchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog :) Terka