Pečená vepřová žebra máme moc rádi, jen škoda, že jíst je, je taková piplačka.
2 kg vepřových žeber (z toho jsou 3-4 porce)
marináda- 1 palička česneku (oloupat a prolisovat), 2 lžíce kečupu (nahradila jsem 200 ml domácího kečupu), 2 lžíce hořčice, 2 lžíce medu, 1 lžíce worcesterové omáčky, 6 lžic oleje
Suroviny na marinádu smícháme a nasolená a opepřená žebra do ní naložíme. Necháme uležet přes noc.
Pečeme přikryté, cca 90 minut na 200 stupňů. Aby byla žebra hezky opečená poslední půl hodinu pečeme bez alobalu na 180 stupňů.
Podáváme s chlebem a fazolemi v tomatě, popřípadě s dipem ze zakysané smetany ochucené česnekem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky, že čtete můj blog :) Terka