sobota 13. května 2017

Čevabčiči z trouby

Výborné, jednoduché, rychlé.


500g mletého masa (míchané), 1 lžíce sladké papriky,1 velká cibule, kousek másla, pepř, sůl, worcester, 250ml vlažné vody, půl kostičky hovězího bujonu nebo masoxu, lžička sojovky


Cibulku pokrájíme na drobno a dáme osmahnout na kousku másla doměkka. Mleté maso smícháme se sladkou paprikou, pepřem, solí, cca lžící worcesteru a s vychladlou osmahnutou cibulkou.

Tvoříme válečky a dáváme do pekáčku vedle sebe.
V horké vodě rozmícháme kousek bujonu a sojovku, podlijeme masové válečky a dáme péct do předehřáté trouby na 200C cca 30min.
Šťávu můžeme zahustit moukou nebo tmavou jíškou.

Toto množství dá cca na 3 porce, takže á dělám většinou z dvojnásobného množství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog :) Terka