Těsto na štrůdl dělám pouze podle tohoto receptu, který mám od své babičky. Toto těsto je nejen výborné a křehké, ale také rychlé na přípravu a patří do něho tak málo ingrediencí, které není problém mít stále v zásobě.
na těsto potřebujeme- 125 g Omegy, 300 g hladké mouky, 16-20 lžic piva, špetku soli
náplň- jablka, skořice, vanilkový cukr (v mém případě domácí)
máslo na potření při pečení
Z tohoto množství dělám dvě nohavice štrůdlu.
Nejdůležitější je nastrouhat Omegu nahrubo na struhadle, pak přidáme mouku, sůl a pivo a vypracujeme těsto. Výhodou je, že těsto nepotřebuje odpočívat v lednici a můžeme s ním hned pracovat. Těsto vyválím a po celé ploše pokryji na plátky nastrouhanými (i se slupkou) jablky a posypu skořicí a cukrem. Zaroluji a na plech položím spojem dolů.
V průběhu pečení je dobré štrůdl potřít rozpuštěným máslem.
Štrůdl se peče 30-35 minut na 170 stupňů.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky, že čtete můj blog :) Terka