Marináda-2 lžíce medu, 2-3 stroužky česneku, 1 a půl lžíce diojnské hořčice, 1 a půl lžíce tymiánu, 1 lžíce olivového oleje.
1 a půl kila krůtích stehen, sůl, pepř, 1 svazek karotky, 2 petžele, 6-8 brambor.
1 a půl kila krůtích stehen, sůl, pepř, 1 svazek karotky, 2 petžele, 6-8 brambor.
recept odkudsi z netu |
Protože mám malou zapékací mísu, brambory jsem pekla zvlášť v pekáči (nakrájené na měsíčky) posledních 45 minut.
Toto množství masa nám dalo cca na 5 porcí.
Pokud máte doma masožrouty, doporučuji každému pořídit vlastní stehno (cca 400 g).
Krůtí stehna peču ráda a docela často, ale trochu mi vadí šlachy, které znepříjemňují porcování a tím pádem zpomalují konzumaci (což je vlastně ze zdravotního hlediska správně).
P.S.: Marináda bude určitě dobrá i na kuře, ale to jsem ještě nezkusila.
Bramborová kaše by byla taky použít výborná příloha.
Toto množství masa nám dalo cca na 5 porcí.
Pokud máte doma masožrouty, doporučuji každému pořídit vlastní stehno (cca 400 g).
Krůtí stehna peču ráda a docela často, ale trochu mi vadí šlachy, které znepříjemňují porcování a tím pádem zpomalují konzumaci (což je vlastně ze zdravotního hlediska správně).
P.S.: Marináda bude určitě dobrá i na kuře, ale to jsem ještě nezkusila.
Bramborová kaše by byla taky použít výborná příloha.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky, že čtete můj blog :) Terka