tentokrát muškátová.
Muškátová dýně má oranžovou, světle zelenou nebo žlutou barvu. Dužina je měkčí než u ostatních, takže se dobře krájí. Slupka se loupe a u správně vyzrálé dýně má být ojíněná.
Polévka tentokrát s krutonky, podle receptu zde.
Podzimní krkovička s bramborovo- dýňovým pyré
na poslední fotce je maso odjedeno, nezmizelo při pečení :) |
6 plátků krkovice, 2 cibule, 2 jablka, 2 větvičky rozmarýnu, čerstvě mletý pepř čtyř barev, sůl
Plátky krkovice osolíme, opepříme a krátce ho nasucho opečeme na pánvi. Potom přendáme do pekáčku a přidáme nakrájenou cibuli, jablka a rozmarýn.
Do pánve kde se opékalo maso nalijeme trochu vody, provaříme a nalijeme k masu.
Pečeme na 180 stupňů cca 50-60 minut.
pyré- 1 kg brambor, 1/2 kg dýně, sůl, 100 g másla, 150-200 ml mléka
Oloupanou dýni a brambory nakrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě, slijeme, rozšťoucháme nebo rozmixujeme s máslem a mlékem a popř. dosolíme.
(recept jsem našla na varime-doma.cz)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Díky, že čtete můj blog :) Terka