sobota 5. září 2015

Zásoby...

kořenové zeleniny mám schované v mrazáku, protože mi nějak nejde udržovat je v lednici. Buď mi zelenina zgumovatí nebo zplesniví. Proto jsem si vymyslela tento způsob (patentovat si to nenechám, protože to určitě napadlo mnoho lidí přede mnou :)). 

 Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouhám a napytlíkuji (po dvou porcích). Zjistila jsem, že mě vyhovuje 150-200 g na jednu polévku.

Zeleninu dávám v poměru 2:1:1 (600 g mrkve, 300 g petržele, 300 g celeru- toto množství mi dá na 8 polévek).

Potom když zeleninu potřebuji, vytáhnu ji z mrazáku, přihodím do vývaru a chvíli povařím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky, že čtete můj blog :) Terka